Gastro kurzu Nové trendy v moderním vaření se každoročně účastní i paní kuchařka z naší školní jídelny. Jde o praktické ukázky moderních pokrmů, které jsou dle zásad správné výživy pro děti, ochutnávku připravených pokrmů, školení hygienického minima speciálně pro kuchařky a kuchaře ve školních jídelnách. Získáváme receptový sešit s novými recepty pokrmů. Jeden z nich zařazujeme v následujícím týdnu do jídelníčku.
Tarhoňu opečeme na másle, zalijeme slanou vodou nebo zeleninovým vývarem v poměru 1:1,2. Zavaříme a necháme pod pokličkou dojít. Do vařící tarhoňi přimícháme rozmraženou Sombrero zeleninu. Na oleji opečeme dozlatova cibuli, přidáme sekaný česnek, nadrobno nakrájená rajčata a lehce orestujeme. Tofu nakrájíme na menší kostky, přidáme koření na kuře, trochu oleje a vše promícháme a opečeme. Připravený základ i opečené tofu promícháme s tarhoňou, dochutíme solí a necháme prohřát. Podáváme posypané sýrem.
Jedná se o bezmasý pokrm, který musíme dle nutričního doporučení zařazovat do jídelníčku 2krát do měsíce.
Andrea Klanicová
© 2025 Základní škola a Mateřská škola Vřesina, okres Ostrava-město, příspěvková organizace, Kontaktovat webmastera, Prohlášení o přístupnosti, Mapa stránek
ANTEE s.r.o. - Tvorba webových stránek, Redakční systém IPO